NADOMAN (Basa Sunda)

karya santri: Al-Mujahidin, a.n
Assalamualaikum warohmatullohilakum 
Ilajami’imalikum wabarokatuhulakum 
Para wargi para ikhwan
Ku abdi nu tiluan
Bade ngaoskeun nadoman
Tentang penting pangajajian
      Para santri para wargi
      Omat lamun eukeur ngaji
      Sing perhatikeun kiyayi
      Ulah kalah ngorek ceuli
Sabab ngaos teh pitulung
Supaya ulang teu linglung
Boga elmu tangtu untung
            Cara anu maca quran
            tapi henteu di tajwidan
            macana bari nundutan
            gadona undut-undutan
Teu cara mun nonton tivi
Sepak bola, sinetron tahi
Ninggalna meuni taliti
Apal artis hiji hiji
              Ieu zaman llucu isan
              Jalmi leuwih resep dandan
              Batan angkat ka pangaosan
              Ngagidig isin-isinan
Pami angkat ka festipal
Palami lami jeung awal
Ngaos mah uihna engal
Dasarna bujur aseupan
                Kacarita di hiji desa
                Masjid aheng jeung lalega
                Molompong euweh eusina
                Tinggal aki ewh huntuna
Sedengkeun jalma nu kafir
Henteu ngutamakeun ulin
Kana di ajarna rajin
Pikeun ngahancurkeun mukmin
            Pek kumaha ngalawana
            Sedeng duit henteu boga
            Nyakitu deui senjata
            Komo teu bisa nyieuna
Sedeng mun kafir ngaraja
Pasti ngaruksak agama
Moal lila hujan siksa
Eta kiamat ngarana
           Sabab kitu bapak bapak
            Salagi mampumah beunta
            Tinggal budak jeung istrina
              Pariksa bacaan solatna
Sabab lamun henteu kitu
Solat siga hayam nyatu
Siksa dina naraka tangtu
Oray macok kana hulu
                Sabab kitu dulur dulur 
                 Saislam saiman akur 
                  Hayu ngaji hayu tafakur 
                 Quran hadis masing masyhur
Sakitu ieu nadoman
Mugi janten perhatosan
Nu saena yuk candakan
Banyolana mah liburan


(((((catatan kecil, Imtihan 2013)))))

Related Posts

NADOMAN (Basa Sunda)
4/ 5
Oleh

12 komentar

11 Oktober 2013 23.12 delete

:D kurang tau saya sama bahasa sunda :) .

Reply
avatar
12 Oktober 2013 03.54 delete

selamat mengenal ^^ terimakasih telah berkunjung :)

Reply
avatar
12 November 2013 22.07 delete

nganggo bahar naon yeu nadzom na

Reply
avatar
13 November 2013 17.54 delete

bayu noer:
ceritana mah basa sunda, hehehe tapi masih amburadull, maklum dibikin anak-anak rame rame :)

Reply
avatar
24 Desember 2014 08.03 delete

Bagus juga isi blognya ukhti

Reply
avatar
29 Desember 2014 05.30 delete

terimakasih, kang husni. jangan bosan buat berkunjung dan ngasih masukan konstruktifnya. ^^ salam pembelajar!

Reply
avatar
10 Maret 2015 00.49 delete

mantap (y) tapi palebah
" Sabab ngaos teh pitulung
Supaya urang teu linglung
Boga elmu tangtu untung"

upami di nadzomken asa kurang satengah bait

Reply
avatar
2 April 2015 00.45 delete

Mohon maaf baru bisa balas :) buat pak 'Abdurrahman, iya memang kurang, hehe. saya senang anda bisa ngasih masukan gimana kira-kira bunyi baris pelengkap bait itu. Ditunggu ya, :D
Satu lagi, MDT Alasnawiyyah, saya bahkan bingung ngejawabnya gimana nih. -_- bahar itu apa ya? silahkan beri masukan nya ya teman, ini karya saya sudah lama sekali, dengan perhatian dari antum semua rasanya karya ini tak jadi mati. Jazakumullahu khairan katsirran :)

Reply
avatar
11 September 2015 05.09 delete

Assalamu'alaikum.... Salam kenal bu...
Abdi teh tos lami milarian nadoman bahasa Sunda, nembe pisan iyeu kapendak. Ku abdi bade di angge nadoman di lembur... wios bu??? Hatur Nuhun....

Reply
avatar
25 Juli 2016 06.00 delete

nadhom ieu teh kumaha lagamna??

Reply
avatar

Nice to have your visiting, specially your comments.
See you here again, Salam Kenal, Salam Zestful!